Wijnhuizen

Hieronder vindt u de wijnhuizen die Sete Di Vini vertegenwoordigt in België.

Giustini

Een wijngaard aan zee.Dit wijndomein van 40 hectare bevindt zich in Puglia en al vier generaties langs geven ze traditie, ervaring en passie voor de wijn door. De wijnstokken groeien weelderig op een bodem van klei, zand en enkele fossiele schelpen, een herinnering aan wat eens de zee was. In een strook land waar de Scirocco- en Tramontana-wind waait. De eerste geproduceerde wijn in 2005 kreeg de naam “Vecchio Sogno”, een oude droom welke werkelijkheid werd. Keuze die de familiegeschiedenis omvat. Al vier generaties lang geven we traditie, ervaring en passie voor wijn door, evenals de ‘oude droom’ van het opzetten van een boerderij. Vandaag draait alles nog steeds om emoties: er is liefde en passie voor wijnteelt die de kwaliteit van de producten garandeert.

Giustini wijnen

Cant. Fam. Scottà

De familie Scottà is een familiebedrijf sinds de jaren 60 met een passie voor het telen van druiven en voor de productie van Prosecco.

In de loop der jaren is de verwerking van de druiven is verfijnd geworden en onlangs werd de wijnmakerij volledig vernieuwd met de nieuwste technologiëen.

Het wijnhuis ligt in het heuvelachtige gebied tussen Valdobbiadene en Conegliano.

Hier wordt gewerkt met veel repsect voor de natuur en het eindprodukt. Er wordt gebruikt gemaakt van een natuurlijke bemesting, en zeker geen pesticiden of herbiciden en dit alles onder strikte controle. De oogst gebeurt handmatig, waardoor er minder trauma’s ontstaan ​​voor de druiventrossen. Deze laatste worden geperst, niet gemalen, om een ​​kostbare nectar te verkrijgen die vakkundig is bewerkt en van een onovertroffen kwaliteit is.

Scotta wijnen

Bocelli

Al bijna drie eeuwen lang maakt de familie Bocelli klassieke Italiaanse wijnen op hun kleine landgoed in Toscane. 

Het wijnhuis heeft oude wijnstokken (ruim 70+ jaar), met klassieke Toscaanse druivensoorten zoals Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia en Trebbiano. Door middel van een zorgvuldige analyse heeft men gevonden dat hun land uitermate geschikt is voor Cabernet Sauvignon. De Cabernet wijnstokken werden 10 jaar geleden geplant, en zijn nu van een uitzonderlijke kwaliteit met een hoge elegantie en “cool” klimaat karakter.

In 2011 werd er voor de allereerste keer uitgebreid door middel van partnerschappen met andere uitzonderlijke wijnboeren in enkele van de beste locaties in Italië.

Mauro Molino

In 1979, na de dood van zijn vader Giovanni, keert Mauro terug naar de Langhe, zijn huis. Zijn vader heeft hem wat wijngaarden nagelaten en hij ziet hier de kans om een ​​nieuwe wijncarrière te beginnen in zijn geliefde land, dat hij nooit was vergeten. Hij begint te werken als zelfstandige voor lokale landbouwverenigingen en zorgt tegelijkertijd voor de verbetering van zijn wijngaarden en kelder, die is gebouwd in Annunziata in La Morra, waar het vaderlijke huis is.

In 1982 maakt hij zijn eerste Barolo van de wijngaard Conca. Hier begint het wijnavontuur van Mauro Molino. Mauro wordt zich steeds meer bewust van het geluk dat hij mag werken in het Barolo-gebied, een unieke area in de wereld. Hij verbouwt over de wijngaarden maar één variëteit, met name Nebbiolo. Hij begint met het produceren van drie van zijn belangrijkste cru’s in de stad La Morra: Barolo Conca, Barolo Gancia en Barolo Gallinotto.

De oudste zoon, Matteo, maakt nu deel uit van het wijndomein. Hij bracht nieuwe ideeën en innovatie naar het bedrijf, gericht op het verbeteren van de kwaliteit, de elegantie en de superioriteit van de wijnen. Dit alles op basis van ecologische duurzaamheid en respect voor hun territorium.

In 2009 komt Martina, de jongste dochter van Mauro, in het familiebedrijf. Dankzij haar nieuwsgierige geest en passie voor communicatie richt ze haar inspanningen op het ontwikkelen en adverteren van de bedrijfsfilosofie. Vandaag produceren we onze wijnen uit de volgende wijngebieden : Barolo, Langhe DOC Nebbiolo, Barbera d’Alba.

Mauro Molino Wijnen

Marcampo

Marcampo is een klein wijnhuis, vakkundig gerenoveerd door Genuino Del Duca.
Podere Marcampo ligt op enkele kilometers van Volterra en wordt omringd door de ongerepte natuur van de Toscaanse heuvels in een oase van absolute rust.
De reeds bestaande 2 hectare merlot wijnstronken werden in begin 2017 met een bijkomende 5 hectare beplant met typische lokale druiven.
De wijnranken gedijen uitzonderlijk goed op de “balze” rond Volterra en geven die typische fantastische smaak aan hun wijnen.

Marcampo wijnen

Podere Panta Rei

Alberto Bellini is een wijnbouwer met een ongelooflijk gevoel voor de natuur en heeft een zeer eigen filosofie voor het bewerken ervan.
Podere Panta Rei heeft een kleine 10 hectare in Chianni, midden in de Toscaanse heuvels (ten zuiden van Pisa) , welke met veel liefde en geduld omgetoverd worden tot de meest fantastische wijnen uit de regio, met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding tot gevolg.

Podere Panta Rei wijnen

Beconcini

De geschiedenis van het wijnhuis begint in de jaren vijftig. Op dat moment slaagde grootvader Beconcini erin de gronden te kopen die hij, samen met zijn gezin, al enige tijd aan het bewerken was, maar als pachter op het landgoed van de familie Marchesi Ridolfi. Onder hem was het een landbouwbedrijf dat een verscheidenheid aan producten produceerde. Het is de vader van de huidige eigenaar die het bedrijf omvormde tot een strikt wijnbouw- en wijndomein.

Leonardo Beconcini leidt het bedrijf sinds 1995. Samen met zijn metgezel Eva Bellagamba bouwen ze verder aan hun project dat gestoeld is op consistentie met de beslissingen uit het verleden en nederigheid in het proces van een voortdurend verlangen om te leren. Het wijnhuis Pietro Beconcini verbouwt voornamelijk SanGiovese en als enige in de regio ook Tempranillo.

 
Beconcini Wijngaard
Beconcini Wijnen

Tre Pini

Cantine Tre Pini ligt in Apulia (Puglia), langs de oude weg naar Altamura, ondergedompeld in een nationaal park, en omringd door de prachtige landschappen en kleuren van het  Murgia Barese gebied.

De boerderij vindt zijn oorsprong in de oude boerentraditie van de familie Plantamura, gedreven door de wens om voort te bouwen op het enorme culturele, wijn- en voedselpotentieel van de regio.

Met het grootste respect voor de natuur heeft de boerderij, bestaande uit ongeveer 30 hectare aan wijnstokken, olijfboomgaarden, akker- en groentegebieden, haar ganse productiecyclus 100% duurzaam gemaakt. Alles draait op zonne-energie met een nul-emissie.

In 2011 begon de boerderij met het promoten van zijn eigen producten en de wijnproductie, dankzij de samenwerking tussen de zoon van de huidige eigenaar en mevrouw Giovanna Perta.

Elke stap wordt uitgevoerd met zorg, kennis en een streven naar de hoogste kwaliteit. Een echte passie.

Tre Pini wijnen

Palagetto

Dit wijnhuis is gesitueerd in San Gimignano waar de familie generaties lang heeft gewoond en woont. De grootouders hebben de passie en liefde aan de huidige eigenaars doorgegeven. Dankzij grootvader Luano, een geweldig zakenman, en het harde werk van moeder en vader, hebben de kinderen de wijngaarden en olijfgaarden onderhouden en verder ontwikkeld om hun droom te verwezenlijken: leven en werken in deze prachtige realiteit en in staat zijn om hun producten aan te bieden en u te laten genieten van ons concept van “het goede leven”.

Palagetto wijnen

Canato

Historisch gezien behoorde het bedrijf in de jaren 1700 toe aan de zusters van het klooster van San Bartolomeo. Het werd gedeeltelijk gekocht door bisschop Monseigneur P.G. Caravadossi van de stad Casale Monferrato.

In de jaren vijftig begon de familie Canato het in deelpacht te beheren. Gezien het uitstekende wijnland en het potentieel van het bedrijf, besloot het gezin om het hele pand te kopen.

Vandaag leidt Marco Canato deze 10 hectare grote boerderij, waar de wijngaarden worden verbouwd met een rationele methode om kwaliteitsdruiven te produceren, om fijne wijnen te maken met originaliteit en typische kenmerken.

Canato wijnen

Ferjančič

Het wijnhuis van de familie Ferjančič is gevestigd in Planina nad Ajdovščino, waar ze sinds 1809 bezig zijn met wijnbouw. Op de Vipava-heuvels, waar de vallei zich scheidt van de Karst, zijn er extreme omstandigheden welke perfect zijn voor de wijnstokken. De mergelbodems die de wijnen mineraliteit geven, de Vipava bora-wind, die voor frisheid zorgt en de mediterrane zon, vertegenwoordigen het terroir van de Vipava-vallei.

Ferjančič wijnen

Vignano

Het wijnhuis Vignano, in de buurt van Certaldo, werd opgericht door de broers Fanucci, nadat ze alle vier hun voetsporen hadden nagelaten over de ganse wereld. Op vaders vraag om terug naar Toscane te komen werd er beslist om terug te gaan naar de roots van de 14de eeuw waar de familie reeds bekend stond als wijnmakers. Het is vooral Patrick, bio-ingenieur die zich dagelijks bezighoudt met de wijngaard, ongeveer 12 hectare. Het domein is volledig biodynamisch en maakt fantastische wijnen welke door een natuurlijke en lokale gist tot stand komt. Een garantie om de “terroir” te proeven in de fles

Vignano wijnen

Pasolini dall’Onda

Pasolini dall’Onda is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Toscane, Italië. Met een rijke geschiedenis en een passie voor wijnmaken, produceert het wijnhuis wijnen van uitstekende kwaliteit die het unieke karakter van het Toscaanse terroir weerspiegelen. Ze werken met zorgvuldig geselecteerde druivenrassen en hanteren een zorgvuldig productieproces waarbij traditie en innovatie samenkomen. De wijnen van Pasolini dall’Onda hebben een uitstekende reputatie en worden zowel lokaal als internationaal gewaardeerd. Voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar hoogwaardige wijnen die de essentie van Toscane belichamen, is Pasolini dall’Onda zeker een wijnhuis om te ontdekken.